Voordelen van screens in de winter

In de koudere maanden van het jaar kan het gebruik van screens een waardevolle toevoeging zijn aan uw huis of kantoor. Hoewel het misschien logisch is om deze buitenzonwering alleen te associëren met warme dagen, hebben screens juist ook in de winter diverse voordelen.

Screens in de winter als isolatie

In de winter helpen screens warmte binnen te houden, waardoor u de verwarming een graadje lager kunt zetten. Deze slimme buitenzonwering kan het warmteverlies verminderen, door te voorkomen dat de warmte via de ramen ontsnapt. Hierdoor wordt de ruimte binnen comfortabeler zonder de verwarmingskosten te verhogen.

Behoud van privacy

Hoewel de dagen korter en de avonden in de winter langer zijn, is privacy nog steeds belangrijk. Screens bieden niet alleen bescherming tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf, maar ze laten ook nog steeds natuurlijk licht binnen. Dit betekent dat u overdag kunt genieten van privacy zonder dat u helemaal afgesloten bent van de wereld buiten.

Bestand tegen weersinvloeden

Screens zijn perfect om te gebruiken in de winter, aangezien ze goed tegen regen, sneeuw en kou kunnen. De screens worden vlak tegen het raam gemonteerd, waardoor ze strak tegen uw huis geplaatst zijn en weinig last hebben van weersinvloeden. Bij hevige regen en wind is het echter wel verstandig de screens omhoog te rollen. Mochten de screens toch nat worden, laat deze dan altijd eerst drogen voordat u deze oprolt.

Esthetische meerwaarde

Naast de praktische voordelen, voegen screens ook een esthetische dimensie toe aan de buitenkant van een huis of bedrijfspand. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Hierdoor kunt u precies de screens kiezen die bij uw huis passen.

Gemakkelijk in gebruik

Screens zijn niet alleen effectief in het bieden van bescherming en isolatie, maar ze zijn ook gemakkelijk in gebruik. Met eenvoudige bedieningsopties, zoals met een elektrisch mechanisme, kunnen screens moeiteloos worden geopend of gesloten. Bovendien nemen ze maar een bescheiden ruimte in beslag. Ze worden op maat gemaakt en vlak onder uw gevel bevestigd. Deze eigenschappen maken screens niet alleen functioneel, maar ook praktisch in het dagelijks gebruik.

Levensduur van screens in de winter

Het gebruik van screens in de winter roept vaak vragen op over de levensduur. Over het algemeen varieert de levensduur van screens tussen de 10 en 20 jaar. De screens van Aldura zijn van hoogwaardige kwaliteit. De screens zijn strak tegen het raam gemonteerd, waardoor ze geen wind vangen. Daarnaast kunnen ze tegen regen en sneeuw. Echter doet het de levensduur wel goed wanneer u bij hevige weersomstandigheden de screens omhoog rolt.

Kortom, screens zijn ook in de wintermaanden waardevol. Door het bieden van isolatie en behoud van privacy, leveren de screens het hele jaar door voordelen op. Overweeg deze slimme toevoeging aan uw huis of kantoor, en geniet van de screens in de winter. Mocht u vragen hebben, dan kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij adviseren u graag over de aanschaf en montage van screens in Zwolle en omgeving.

Lees ook...