Gordijnen tot op de grond of niet?

Bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor uw huis komt u voor diverse keuzes te staan. Een belangrijke beslissing is of u voor gordijnen tot op de grond wilt gaan of juist voor kortere gordijnen. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. En die zetten we graag voor u op een rijtje.

Gordijnen tot op de grond

Gordijnen tot op de vloer zorgen voor een luxueuze en elegante uitstraling in uw interieur. Gordijnen tot de grond worden ook wel kamerhoge gordijnen genoemd. Ze geven een ruim gevoel en maken de kamers visueel groter. Met langere gordijnen heeft u ook de mogelijkheid om het licht in de ruimte perfect te regelen. Met dit type gordijn heeft u ook de mogelijkheid de kamer volledig te verduisteren. Gordijnen tot op de grond bieden daarnaast uitstekende isolatie tegen tocht en kou, aangezien de lucht niet onder de gordijnen uit komt. 

Lange gordijnen vereisen wel meer stof en kunnen minder geschikt zijn voor kamers met beperkte ruimte. Het is over het algemeen ook duurder door de hoeveelheid stof.

Kortere gordijnen

Korte gordijnen nemen iets minder ruimte in beslag en zijn hiermee ideaal voor kleinere kamers of ruimtes. Korte gordijnen zijn vaak gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken, omdat ze minder stof verzamelen aan de onderkant. Korte gordijnen geven uw interieur daarnaast een meer informele en ontspannen uitstraling. De korte gordijnen kunnen mooi op bijvoorbeeld een vensterbank vallen. Korte gordijnen lopen over het algemeen tot de verwarming. Deze blijft vrij. Dit houdt in dat de gordijnen de warmte niet tegenhouden.

Korte gordijnen bieden wel minder isolatie tegen tocht en temperatuurwisselingen in vergelijking met langere gordijnen. Daarnaast kan het een wat rommeliger gezicht geven. 

Bezoek onze showroom in Zwolle

De keuze tussen gordijnen tot op de grond en kortere gordijnen hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en de eisen van de ruimte. Beide opties bieden unieke voordelen en kunnen uw interieur op verschillende manieren verbeteren. Als u in Zwolle of omgeving op zoek bent naar hoogwaardige gordijnen, staat Aldura voor u klaar. Met ons uitgebreide assortiment bieden wij u diverse mogelijkheden om aan uw wensen en woonstijl te voldoen. In onze showroom voor gordijnen in Zwolle kunt u de verschillende opties met betrekking tot stofsoort en kleur bekijken. U bent van harte welkom in onze showroom in Zwolle-Zuid zonder afspraak. Voor een bezoek aan onze nieuwe showroom in Stadshagen vragen wij u een afspraak te maken. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Lees ook...