Hoe Luxaflex® draaien tegen inkijk?

Of u nu in een bruisende stad of in een rustige buitenwijk woont, privacy thuis is altijd van groot belang. De horizontale jaloezieën van Luxaflex® bieden naast een stijlvolle afwerking voor ramen, ook een slimme oplossing voor het beperken van inkijk.

Lamellen draaien tegen inkijk

Raamdecoratie gebruikt u als functionele privacybeschermer, maar kan ook een mooie touch aan uw interieur geven. Onder de diverse opties blijken de horizontale jaloezieën van Luxaflex® uitstekend geschikt om zowel inkijk als lichtinval naar wens te bepalen. Door simpelweg de lamellen te kantelen, past u moeiteloos de gewenste stand aan. Hierdoor blijft uw privacy behouden terwijl natuurlijk licht toch binnenvalt.

Inkijk verminderen met een simpele draai

De kracht van Luxaflex® jaloezieën ligt in de veelzijdigheid ervan. Door simpelweg de lamellen te draaien, kunt u de mate van inkijk in huis regelen. Het draaien van de lamellen naar boven biedt een slimme manier om inkijk te verminderen terwijl natuurlijk licht nog steeds naar binnen kan komen. Dit zorgt voor een subtiele barrière die nieuwsgierige blikken van buitenaf tegenhoudt, terwijl de ruimte nog steeds daglicht binnenkrijgt.

Standen van Luxaflex®

Er zijn verschillende standen waarin Luxaflex® kan worden gezet.
Volledig open: Hierbij worden de lamellen volledig omhoog getrokken, waardoor het raam volledig vrijkomt en de maximale hoeveelheid licht binnenvalt. Dit is handig als u een open uitzicht wilt hebben en maximale hoeveelheid daglicht in de kamer wilt. Op deze manier kunt u de inkijk van buitenaf niet reguleren.
Half open: In deze stand zijn de lamellen half omhoog getrokken. Dit laat nog steeds veel licht binnen, maar biedt ook wat privacy door de lamellen in een hoek te plaatsen waarbij direct zicht van buiten naar binnen wordt beperkt.
Gesloten: De lamellen zijn volledig gesloten, parallel aan elkaar, wat maximale privacy biedt. In deze stand kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken terwijl er nog steeds wat licht door de lamellen kan komen.
Gekantelde stand: De lamellen worden gekanteld in verschillende hoeken. Dit is de meest gebruikelijke manier om de Luxaflex® te gebruiken, omdat het u in staat stelt de lichtinval te regelen terwijl u ook privacy behoudt. Door de lamellen schuin naar boven of beneden te draaien, kunt u het licht richten en de inkijk van buitenaf verminderen zonder de ramen volledig te sluiten.

Praktische veelzijdigheid

De mogelijkheden van Luxaflex® jaloezieën zijn eindeloos. Naast het verminderen van inkijk, biedt het ook een praktische oplossing voor het reguleren van de hoeveelheid licht in een ruimte. Op een zonnige middag kunt u de lamellen naar beneden draaien om fel zonlicht te filteren. De flexibiliteit van de jaloezieën van Luxaflex® in het aanpassen van verschillende standen maakt het een veelzijdige raambekleding optie die zowel functioneel als esthetisch is.
Luxaflex® draaien tegen inkijk is een slimme manier om privacy te behouden. Bij Aldura.nl vindt u een breed assortiment horizontale jaloezieën van gerenommeerde merken. Waaronder Luxaflex® zonwering. Die niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij uw stijl. Ontdek hoe deze eenvoudige, maar effectieve raamdecoratie uw thuiservaring kan verbeteren. In onze twee showrooms in Zwolle staan wij klaar om u te helpen bij de juiste keuze. Wees welkom of neem contact met ons op!

Lees ook...